Філологічний факультет

Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка

Історія факультету

Філологічний факультет створено в Чернігівському державному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка 1 липня 2006 року, проте свою історію факультет починає ще з 1965 року, коли в Чернігівському державному педагогічному інституті було відкрито факультет англійської мови. Факультет англійської мови проіснував до 1973 року, саме тоді його було закрито й переведено в м. Ніжин.

Нагальна необхідність у фахівцях з іноземної мови зумовила відкриття 1991 року спеціальності «Історія та англійська мова» в межах історичного факультету. Впродовж 17 років здійснювалася підготовка вчителів історії й англійської мови кваліфікованими фахівцями історичного факультету, кафедрою англійської філології зокрема. На цьому процес становлення факультету не зупиняється й 2004 року розпочато набір студентів на спеціальність «Мова та література (англійська)», на якій готували вчителів англійської мови й зарубіжної літератури. Саме розвиток спеціальностей «Історія та англійська мова» й «Мова та література (англійська)», а також потреба у фахівцях з іноземної й української мов зумовили відкриття філологічного факультету.

Сьогодні в складі факультету функціонує 4 кафедри: іноземної філології та освітніх технологій, української мови та літератури, філософії та культурології, іноземних мов.

Положення про філологічний факультет.pdf