Філологічний факультет

Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка

Городнича Лариса Віталіївна

Кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов

Larysa Gorodnycha
Head of the Foreign Languages Department, Candidate of Pedagogical Sciences, Associate Professor
ORCID ID: http://orcid.org/0000-0002-6795-5958
Google Академія: https://bit.ly/3y7T21I

Закінчила Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г.Шевченка. Має диплом з відзнакою за спеціальністю «Початкове навчання. Англійська мова та література».
Закінчила аспірантуру Київського національного лінгвістичного університету. Має диплом кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.02 – теорія та методика навчання (германські мови).

Навчальні дисципліни: Практика усного та писемного мовлення англійською мовою, Практична граматика, Основи наукового дослідження іноземною мовою, Іноземна мова у науково-педагогічному спілкуванні.
Наукові інтереси : практична граматика, сучасні технології навчання іноземної мови, проблеми підготовки сучасного вчителя іноземної мови, медіаграмотність, методологія вищої школи.
Наукові досягнення: бере участь у міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, підготувала низку відгуків на автореферати дисертацій, виступає в якості офіційного опонента на захисті дисертаційних досліджень.


Захистила дисертацію в Київському національному лінгвістичному університеті на тему: «Диференційоване навчання молодших школярів аудіювання англійського мовлення з використанням комп’ютера» за спеціальністю 13.00.02 – теорія та методика навчання (германські мови).


Автор понад 40 наукових праць, серед яких є публікації, що входять до міжнародних наукометричних баз даних, навчально-методичних посібників, співавтор монографій.


Навчально-методична діяльність:
-Автор та розробник комп’ютерної програми “Yippee” для навчання учнів 4-х класів англомовного аудіювання.
-автор навчально-методичних рекомендацій до курсів Практика усного та писемного мовлення, Практична граматика.
-Учасниця грантової програми “Інфомедійна грамотність: навчись сам – навчи інших” міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що реалізується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великої Британії та США в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Академією Української Преси. Грантова угода № FY21-L2D-Ed-FAA-CHE (2020 – 2021р.р.).
-Учасниця міжнародного науково-педагогічного проєкту NETTING – 101127022 – GAP-101127022, який отримав грантову підтримку за програмою Еразмус+, напрямок ЖАН МОНЕ. Тривалість проєкту 26 місяців, починаючи з 1 вересня 2023 року.


Інше: Виступає членом журі ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови
Член громадської організації «Асоціація викладачів англійської мови «Тісол-Україна» (TESOL-Ukraine), міжнародної філії TESOL, Inc.


Член Української асоціації дослідників освіти (УАДО)